Samarbeid mellom hjem og barnehage

Samarbeid mellom hjem og barnehage er forankret i barnehagelovens §1 . Dette samarbeidet skal foregå både med utgangspunkt i det enkelte barn, og med foreldrene som en gruppe. Hjemmet og foreldre , brukes her som begrep på barnets foresatte og de som har den daglige omsorgen for barneet. Barnehagen har også et samfunnsmandat og verdigrunnlag som det er barnehagens oppgave å ivareta. (Rammeplanen)

NAFO skal bidra til at flerspråklige og flerkulturelle perspektiver blir ivaretatt i alle ledd i utdanningssystemet fra barnehage til høyskole- og universitetsnivå. Samarbeid mellom hjem og barnehage.

FUB er et nasjonalt utvalg for foreldre med barn i barnehage.

Tittel: Foreldresamtalen
Forfatter: Maria Kristianne Myrann

ISBN: 9788202688714

«Denne boka gir en innføring i foreldresamtalen som samarbeidsform og tar opp formelle, praktiske, etiske og kommunikasjonsmessige aspekter. Forfatteren trekker inn aktuelle perspektiver som likeverd, interkulturalitet og digital kommunikasjon.» (Cappelen Damm)

Tittel: Foreldresamarbeid i barnehagen
Forfatter: Ingeborg Tveter Thoresen

ISBN: 9788202536619

«I denne boka er barnehagen og foreldresamarbeidet sett i et samfunnsperspektiv. I barnehageloven har samarbeid med hjemmet en fremtredene plass og barnets beste er et ledende prinsipp for all forvaltning. Barnehagen er en bro mellom hjem og storsamfunn og for å bidra til barnets trygghet, gi hjelp til å knytte nye bånd og finne seg til rette i en ny verden, er samarbeidet mellom hjem og barnehage av avgjørende betydning.» (Cappelen Damm)

Tittel: Tilvenning og foreldresamarbeid
Forfatter: May Britt Drugli , Ratib Lekhal og Elisabet Solheim Buøen

ISBN: 9788202664442

«Denne boken omhandler den viktige overgangen fra hjem til barnehage og inngår i serien «De yngste i barnehagen – fra forskning til praksis». Boken har som målsetting å bidra til at de yngste barna får en «sømløs» tilvenning til barnehagen. Det krever et godt samarbeid mellom foreldre og ansatte, og gode rutiner som passer for små barn. Små barn har grunnleggende behov for trygghet, tilhørighet og forutsigbarhet, samtidig som de er nysgjerrige og lekende utforskere. En god tilvenning til barnehagen ivaretar alle disse aspektene.» (Cappelen Damm)

Tittel: Samhandling mellom barnehage, foreldre og barnevern
Forfatter: Charlotte U. Johannessen, Eva Mikkelsen

Utgitt: 2021
ISBN: 9788205550513

«Hvorfor er det viktig at barnehagen, barnevernet og barnets foreldre skaper en god relasjon? Og hvilke kunnskaper, ferdigheter og verktøy trenger du som jobber i barnehage og barnevern for å ivareta barn og foreldre i risikosituasjoner? I denne fagfellevurderte boka belyser og drøfter Johannessen og Mikkelsen disse og nærliggende temaer.»

(Gyldendal)

Tittel: Foreldresamarbeid i barnehagen
Forfatter: May Britt Drugli, Thomas Nordahl

Utgitt: 2021