Danning

Danning i barnehagen handler både om en prosess og et resultat. Personalet skal tilrettlegge for meningsfulle opplevelser, støtte barnas identitetesutvikling og positive selvforstelse. Samtidig skal barna få delta i besltningsprosesser og utvikling av et felles innhold . Det er gjennom samspill, dialog , lek og utforsking at barnehagen skal bidra til at barna utvikler kritisk tenkning, etisk vurderingsevne, evne til å yte motstand og handlingskompetanse, slik at det kan bidra til endringer , først i barnehagen senere i samfunnet ellers.

Tittel: Danning i barnehagen
Forfatter: Kjetil Steinsholt og Maria Øksnes

Utgitt: 2013
ISBN: 9788202368609