Mangfold og gjensidig respekt

Barnehagen skal bidra til at barn får oppleve at det det finnes mange måter å tenke , handle og leve på. Barnehagen skal bruke mangfold som en ressurs i det pedagogiske arbeidet og støtte, styrke og følge opp barna ut fra deres egne kulturelle og individuelle forutsetninger. Mangfoldet i familieformer skal synliggjøres i barnehagen, så alle barn får sin familie speilet i barnehagen.

Barnehagen skal fremme demokrati og være et inkluderende fellesskap der alle får mulighet til å ytre seg og delta uavhengig av kommunikasjonsevner og språklige ferdigheter. Barnets åndsfrihet skal anerkjennes. (Rammeplanen)

Tittel: Mangfold og mestring i barnehage og skole
Forfatter:  Hildegunn Fandrem

Utgitt: 2011