Julebøker for barn

I boken kan vi for første gang lese Selmas historie, en magisk, litterær og spennende fortelling som står på egne ben i forhold til TV-serien. Denne boken er den perfekte gave til alle som elsker julen!


Ny utgave av Astrid Lindgrens klassiske bildebok Jul i Bakkebygrenda.

Åh, så gøy det er med jul! Alle barna i Bakkebygrenda hjelper til med juleforberedelsene. De setter opp julenek til småfuglene og de går til skogen og hogger fire juletrær. Det lukter godt av pepperkaker og alt er så vakkert og julete at man nesten får vondt i magen. Til slutt blir det endelig julaften!


En vakker juleantologi med 11 stemningsfulle julehistorer. Flott bok for voksne og barn å lese sammen i førjulstid og jul. Historier av blant annet Astrid Lindgren, H.C. Andersen, Tor Åge Bringsværd, Gudny I. Hagen, Janne Aasebø Johnsen, Karin Stärnholm Raeder og Alf Prøysen (gjendiktning).


Det er en stjerneklar julenatt, og i mørket kommer reven ut av hiet for å finne mat. Han tror ingen ser ham på vei inn i hønsegården, men der tar han feil. Gårdsnissen som beskytter dyrene på gården får med seg alt, så hønene er reddet. Heldigvis vet nissen hvor sulten en rev kan bli, for i julen skal ingen gå sulten.


En bok om sjarmtrollet Ingrid og vennen hennes Ivar. Ingrid gleder seg til jul! Bra hun og Ivar har mye å gjøre for det er enda lenge til jul. De skal lage julepynt og pynte huset, lage julegaver og pynte juletre. Og så kommer nissen! Julaften er herlig!


Mummi-familien blir veldig urolige, de er ikke vant til å våkne før det er vår. Men nå er visst noe som heter JULEN på vei, og skal visst komme allerede samme kveld … Den mystiske julen ser ikke ut til å være hyggelig i det hele tatt – hvis du dømmer etter hvor stresset alle er. Juletre, julemat og julepresanger må skaffes før julen kommer. Julen kommer til Mummidalen er basert på Tove Janssons novelle Grantreet fra 1962. Den har blitt omarbeidet til bildebokformat av forfatterne Alex Haridi og Cecilia Davidsson og er nydelig illustrert av Filippa Widlund, basert på Tove Janssons originaler. Boka er en del av Bonnier Carlsens satsning for å utvikle nye bøker for neste generasjon Mummi-elskere. De nye bøkene forholder seg til Tove Janssons klassiske historier og i både tekst og bilde formidle magien, visdommen, kjærligheten, lyset og mørket i Mummi-verdenen.


Juleforbredelse for de minste. En bok full av julekos og julelærdom som forkorter ventetiden!
Juleforberedelsene er i full gang. Sammen med smånissene kan vi glede oss til julaften og lære om jula. Hva er et Luciatog? Hva slags pynt har vi på juletreet? Hvem er Julenissen? Hva er advent? Og masse mer.
Smånissenes juleleksikon er lek, forventning, glede og lærdom om alt som hører julen til, mellom to permer. Boken er skrevet for barn. Ordforklaringene er enkle å forstå og teksten er lett å lese for de barna som har begynt å lese litt selv. Illustratør Kristina Farstad Bjerkek tar deg med til smånissenes verden, gjennom morsomme og fargerike tegninger som både voksne og barn kan kose seg med.


Julosaurusen er en sjelden dinosaur (den siste på jorda!), og han bor på Nordpolen. Han elsker livet sammen med smånissene og den muntre julenissen, men det er litt ensomt å være så annerledes.

Skolegutten William og Julosaurusen møter hverandre på julaften og legger ut på et magisk eventyr. Julosaurusen er en fortelling om vennskap og familie, syngende smånisser og selveste julenissen, flygende reinsdyr og at det umulige kan bli mulig. Og hvis du trodde at dinosaurer og jula ikke passet sammen, tro om igjen!


Det er desember. Nora gleder seg til jul. Hun våkner ekstra tidlig hver morgen, for hun er så spent på hva som er i kalenderen. I barnehagen har de både luciatog og juleverksted, og Nora lager en kjempefin stjerne som farmor skal få til jul. Men så viser det seg at det er noen som trenger stjerna enda mer!

Hva skal farmor få i julegave nå?


Ingenting er så magisk som det første snøfallet. Et hvitt og fint teppe dekker hele verden og jubelen kiler i magen. Det snør! I denne gjennomillustrerte samlingen av vinterfortellinger og sanger har vi valgt ut noen av våre vakreste klassikere samt nye perler.

Bli med Marikken når den første snøen faller over Junibakken. Gå på skøyter med Karsten og Petra, og bli med Ole på skitur i Beskows verden. Nilsen og vottene byr på gjenkjennelige problemstillinger rundt påkledning. Med Mia og Mons blir det basing i snøen, knall og fall, og i Tåkeheimen blir du kjent med Tåketrollene! Det russiske folkeeventyret om Snøjenta og Brødrene Grimms Askepott er nyillustrerte av Victoria Sandøy.


Dette er en julefortelling som byr på mye: Et helt eventyrorkester, ballettdansere, en julefortelling og glitrende, snøhvite illustrasjoner. Til sammen skaper musikk, tekst og bilde herlig julestemning hjemme hos deg.


«Min barndoms jul var den rødeste, gladeste, mest lystindrende og pepperkakeduftende julen man kan ønske seg.» Astrid Lindgren

En flott bok fylt med tolv vidunderlige julefortellinger fra Astrid Lindgrens verden.
Her kan du lese om hvordan man feirer jul i Bakkebygrenda, hos Pippi og Emil, i Bråkmakergata, hos Marikken og mange flere av Astrid Lindgrens kjente og kjære karakterer.


Hver eneste jul leser vi Prøysens julefortellinger om teskjekjerringa, julenissetoget og den vesle bygda som glemte at det var jul, og noen av de mest kjente visene vi synger til jul, er også signert Alf Prøysen.

I denne høytlesningsboka finner du de mest populære tekstene. Denne nye, reviderte utgaven inkluderer også blant annet Den vesle bygda som glømte at det var jul


Julekvelden ventar med gåver og herleg mat, men Jon er ikkje å sjå i julestova, for hesten hans, Tyra, skal få føl. Og det på sjølvaste julenatta! Jon lèt julefeiring vere julefeiring og tek med seg termos og sovepose ut i stallen. Der legg han seg i høyet for å passe på Tyra, som snart skal bli mor. Ei varm og vakker juleforteljing om underet som skjer i stallen julenatta. Hilde Myklebusts jordnære og varme tekst, i lag med Inger Lise Belsviks vakre illustrasjonar, vil gå rett heim hos store og små.


I denne lydboka får du 24  historier om Brillebjørn, mamma og mor, som forbereder seg til jul. Bli med Brillebjørn på pepperkakebaking, luciafeiring i barnehagen, julegavelaging og annen adventskos. Det gjør ventetiden litt kortere, og førjulstiden ekstra hyggelig! 


Astrid Lindgrens barndomsjul! Astrid Lindgren forteller, slik som bare hun kan, om en av sine barndoms juler, om den magiske stemningen, forventningene og om alt det morsomme som hører julen til! Nå skal du få høre om en jul for lenge siden, nærmere bestemt julen 1913, da Astrid Lindgren var en liten jente i Småland. Dette er fortellingen om da Astrid fikk være med pappa ut i skogen for å hogge et juletre, om julestria hjemme på gården som på julaftens morgen hadde forvandlet hele huset til det mest julete hjemmet man kan tenke seg, og om den store julefesten hos mormor sammen med alle søskenbarn, når leken aldri ville ta slutt.


Vakker gavebok på rim om juletreets ferd fra den norske skogen til Trafalgar Square i London. Gruffalos «mor» samarbeider med den norske illustratøren Victoria Sandøy i denne vakre bildeboken med tekst på rim. Fortellingen feirer en tradisjon som startet etter andre verdenskrig: Hvert år siden 1947 har Oslo sendt et stort juletre til London, som et symbol på fred og vennskap – og en takk for Storbritannias støtte under andre verdenskrig. Treet blir nøye utvalgt, og kalles Skogens dronning. Julia Donaldson er engelsk bestselgende forfatter, dramatiker og formidler. Hun er kjent i hele verden for sine populære fortellinger på rim for barn, spesielt de hun har laget sammen med illustratøren Axel Scheffler. Her samarbeider hun med den norske illustratøren Victoria Sandøy, som har illustrert «Snømannens jul» og «En flue fløy» av Sondre Lerche.


Det triste og vakre eventyret om den fattige piken som må selge fyrstikker for å overleve. Moren er død og faren slår henne hvis hun ikke selger nok. På nyttårsaften vandrer hun rundt i gatene og ser inn i vinduene til alle som koser seg med god mat i varme hus, mens hun selv står utenfor og fryser. Utmattet av kulde og sult setter hun seg ned for å tenne en fyrstikk for å varme seg med. For hver fyrstikk hun tenner ser hun det hun ønsker seg høyest, men med det samme den slokner er hun tilbake i kulden. Morgenen etter blir den lille piken funnet med røde kinn og et smil om munnen. De sier hun har frosset ihjel, men ingen vet noe om alt det vakre hun opplevde rett før hun døde.


Jul i Storskogen av Ulf Stark og Eva Eriksson er et juleeventyr for barn i 3 til 6-årsalderen, men både barn og voksne vil uten tvil fryde seg over den spennende historien og de flotte illustrasjonene. Boka kan leses som en julekalender med 25 små kapitler, akkurat nok til en lesestund hver dag fram til jul – og til og med én til 1. juledag! Alle dyrene i Storskogen venter på julen og på nissen. Men de vet ikke riktig hva jul er eller hvem nissen er. Men de vet at det er noe fint, at det skal være god mat, og at man skal henge pene ting i trærne. Hos kaninfamilien er det full aktivitet, de lager kjøttkaker og nøttekaker, lager sanger og taler – og barna hopper rundt, er fryktelig spente og mest i veien. Hvorfor kommer ikke julen snart? Og hvor blir det av nissen? I Store skogen finnes det faktisk en nisse, han heter Frese og er en illsint gammel gårdsnisse, som ikke har noe gjøre etter at menneskene og dyrene har flyttet fra gården. Men så en dag står det to små kaninbarn utenfor døra hans og ber ham om å bli med dem …